2015. szeptember 12., szombat

Ma úgy ébredtem, hogy valami becsípődhetett a lapockám alatt. Alig tudtam levegőt venni, mert minden egyes légvétel fokozta a fájdalmat. Voltarent szedtem be kettőt is, valamint Voltáren krémmel bemaszíroztatam ős sokat feküdtem. Most már egészen jól vagyok.
Az ebédet a férjem készítette. Elmondtam neki, hogy mit és hogy készítsen, és ő ügyesen megcsinálta. Megterített, tálalt és nekem csak ki kellett vonszolódnom a konyhába.
Afrikai harcsapaprikás, petrezselymes krumpli , savanyúság és egy kis pohár Rose bor volt. Lehet, hogy ez az ebéd is segített a gyógyulásban.


2015. szeptember 6., vasárnap

Megjöttem Göteborgból. Egy hetet töltöttem ott, nagyon jó volt. A szállodában a svédasztalos reggelinél külön asztalon gluténmentes kenyér és laktózmentes tej volt. Ez a kenyér hihetetlenül finom volt. Mirelitként üzletben is lehet venni, készre sütött, szeletelt. Bármennyit ehettem, mindig hozták az utánpótlást. Itt a márkája. Barna volt, lenmag is volt benne, a tésztája hasonlított a kalácsra. 



A kisebb üzletekben is volt gluténmentes polc, ahol elég jó választék volt.




Néhány termék közelebbről. Látszik az egységár és a kilós ár is. A svéd koronát most 32-vel kell szorozni!





Néhány mirelit termék is. Néhánynak felírtam az árát, így ide is tudom írni.

A finom kenyér: 30 korona.


Hamburgerzsemle 24 korona.


Bagett 24 korona, muffin 27 korona.


Pizza 42 korona.



Ez pedig tudjátok mi? Mélyhűtő ládából lehetett zacskóba szedni. Ki volt írva, hogy kb 10 percig kell várni vele, majd lehet enni. Nem tudtam, hogy mi ez és vettem három különböző ízűt. Mire eszembe jutott, hogy lefényképezzem, addigra egyet megettem.
Kívül gumicukor, belül pedig fagyi volt benne.




Többször ettem füstölt lazacot, pácolt heringet. Bíztam benne, hogy gluténmentesek.
A svéd nyelv nem hasonlít más nyelvre, de szerencsére szinte minden termékre svéden kívül angolul is rá volt írva az összetevője.